VIDEÓ+GALÉRIA

2019.06.08. 13:30

Autós találkozót és motoros bemutatót is rendeztek a Barossban

Június 7-én, pénteken délután olyan eseményre várták a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulóit, amilyenre eddig még sosem volt példa. Az autószerelő szakmát is oktató intézmény egyik lelkes munkatársa segített megvalósítani a diákok kérését: legyen autós találkozó az udvarban!

Szoljon.hu

Farkas Gabriella, az iskola diákönkormányzati összekötője és az autós esemény szervezője elmondta, minden évben rendeznek sportos diáknapot a tanulók részére, az ideit görög színekben tartották meg. A „barossos” fiúk – ugyanis jelenleg csak három lány jár az iskolába – azonban most különleges kéréssel álltak elő: összehoznának egy „mini autós találkozót”, ahová meghívnának néhány olyan megyei autótulajdonost, akik büszkék nem hétköznapi négykerekűjükre.

Szerencsére a szakképzési centrum igazgatósága nyitott az újdonságokra, ezt az ötletet is támogatták, így a kívánság valósággá vált, pénteken végül megtartották a találkozót, ráadásul nem is akárhogyan.

Délelőtt Görög Olimpiát rendeztek erő, állóképesség, ügyesség és csapatmunka területeken, ezután a fiatalok drachmákat (ókori görög pénzegység) gyűjthettek, melyekért a piactéren vásárolhattak mindenféle finomságot.

A suli hatalmas parkolója délutánra pedig megtelt a diákok és a meghívottak autóival, melyeket egyenként, a tulajdonosok által adott leírás alapján mutatott be Gabriella a fiataloknak. A diákok körbejárták, fényképezték, videózták a kocsikat, aki pedig szeretett volna, beszélgethetett is az adott járgány tulajával.

– Az igazgatónő fontosnak tartja, hogy motivált, büszke Barossos diákok vigyék hírét iskolánknak, hogy ide nem csak tanulni jó járni – mondta Farkas Gabriella az iskola udvarán.

Az autók bemutatása után, a nap méltó befejezéseként az iskola melletti utca aszfaltján motoros bemutató várta az érdeklődőket. Az egykor szintén ebben az intézményben tanuló, Stunt riding magyar bajnok és kaszkadőr, Palatinus Attila – akinek fia jelenleg az iskola tanulója – látványos streetfighter show-val készült a diákoknak, amelyet videón mi is megörökítettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában