GALÉRIÁKKAL

2019.06.10. 11:18

Ilyen volt az V. Tisza-tó Tortája Gasztrofesztivál

Pünkösd vasárnapján élettel telt meg az abádszalóki Füzes Kemping, nemcsak helyieket és környékbelieket vonzott az ötödik Tisza-tó Tortája Gasztrofesztivál. Az ország számos pontjáról érkeztek a Tisza-tó partjára, a tortamustra idén gyermeknappal is bővült.

Ujvári László

A torták és sütemények nevezésével indult a program, majd Balogh Gyula polgármester és Piroska Miklós a térségi fejlesztési tanács, valamint a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Napközben néptáncbemutató, interaktív térjáték, bábműsor és pünkösdi királyválasztással egybekötött lovasbemutató szórakoztatta a kilátogatókat. Délután a Stolen Beat és Janicsák Veca koncertje fokozta a hangulatot.

A versenyre több mint ötven aprósüteményt, és hatvannál is több tortát neveztek. A szakemberekből álló zsűri csapatát erősítette Mautner Zsófi szakács, gasztroblogger is. Mondhatni, a Tisza-tó Tortája vándorserleg idén a szomszédba került. Egy tiszaderzsi hölgy, Szőnyi Szilvia somlói revolúció című alkotása nyerte a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában