JÁSZBERÉNY/Galériával

2019.07.11. 19:30

Élményekkel gazdagodva ismerték meg a népmesék tanításait

Második alkalommal szervezték meg az Óperenciás Mesetábort a Jászsági Népmeseponton.

Illés Anita

Gál-Dobos Beáta, szakmai vezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a projektben együttműködő oktatási intézményekből öt-öt tanuló vett részt a táborban. Ők kitűnő tanulmányi eredményükért jutalomba kapták a mesetábort.

A foglalkozások e hét elején kezdődtek, a gyerekek számos élménnyel gazdagodtak. Délelőttönként a Jászsági Népmeseponton a mesék csodálatos világával, az élőszavas mesemondással ismerkedtek meg.

A foglalkozásokon látványos környezetben, élményszerűen fedezték fel a magyar népmesék üzeneteit és tanításait. A délutáni foglalkozásokon a népi kézműves kultúra eszköztárával a gyerekek kreativitásukat, kézügyességüket és önkifejezésüket is fejlesztették.

Így például a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesület alkotóházában kosárfonáson vettek részt, kipróbálhatták a csuhéfonást is. Egyik alkalommal ellátogattak a Jövőkép Alkotók Egyesületéhez, ahol szintén a mese volt a fő téma. A Főnix Fészek Műhelyházban pedig agyagozást tanultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában