RÁKÓCZIFALVA/SZALACS

2019.07.30. 06:30

Ezer falvai macit állítanak ki a Szalacsi Napokon

A minap ezer macit szállítottak a rákóczifalvai Macimúzeum gyűjteményéből Szalacsra, az „ezer pince falujába”. Az antik játékfigurák az Ottományi Komáromi Kúriában vendégeskednek. A macikiállítás augusztus elsején, a Szalacsi Napokon nyílik meg a látogatók előtt.

Kovács Berta

Teherautónyi maci vitt kiállítani Horváth Béla és kísérete.

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

Balázs Antal, a Macimúzeum vezetője elmondta, jelenleg ezerhétszáz maci van a birtokukban, ebből úgy válogatták össze a kiállításra szánt ezer darabot. Az egy teherautót megtöltő tárlat anyagában méteres nagyságú és tizenöt-húsz centis apró macik egyaránt megtalálhatók, a macik többsége különböző öltözékeket visel, a honfoglalás koritól a barokk viseletig.

A tárlatot a helyszínen, hétfőn rendezik be. A macikért cserébe a szalacsiaktól miseruhákat kapnak kölcsön, melyek természetesen a Macimúzeumban mutatnak be.

Teherautónyi maci vitt kiállítani Horváth Béla és kísérete.
Fotó: Beküldött fotó

Budapesten pedig már most is találkozhatnak három zsűrizett kuruc macival mindazok, akik ellátogatnak a Duna Palotába, a Magyar Kézművességért Alapítvány nyári tárlatára, mely ezúttal II. Rákóczi Ferencet és korát idézi meg. A kiállítás július 20-tól augusztus 29-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában