JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.07.18. 11:30

Fekete kakas is versenyzett a különleges kukorékolóbajnokságon

A Csörsz Vezér Galamb-Díszmadár és Kisállat Tenyésztők Egyesülete immár tizedik alkalommal szervezte meg kakaskukorékoló, harmadjára pedig kakasszépségversenyét az Árokszállási Nyár fesztiválon.

Illés Anita

Majoros Józsefné fekete kakasát éppen hangja kieresztésére biztatta a versenyen.

Fotó: Illés Anita

Gulyás Alajos, az egyesület vezetője elmondta, hogy ezúttal negyvenhat kakast neveztek be a megmérettetésre, valamint a program részeként több mint hatvan galambot állítottak ki. A helyiek mellett a környékbeli településekről is érkeztek kisállat-tulajdonosok.

A baromfiudvar ékességei három kategóriában mérték össze tehetségüket. Így hát óriás-, közép- és törpekakasok versenyeztek egymással. A zsűritagok figyelemmel kísérték, hogy a rájuk bízott kakasok fél óra alatt hányszor kukorékolnak. Természetesen az nyert, akinek a legtöbbször hallották a hangját.

Majoros Józsefné fekete kakasát éppen hangja kieresztésére biztatta a versenyen.
Fotó: Illés Anita

A rendezvényen különleges kakasfajtára is bukkantunk. Az ayam cemani szárnyasnak nemcsak a tolla, a taraja és a lába fekete, hanem még a húsa is. – Négyéves a fekete kakas, matuzsálem lesz belőle – mesélte Major Józsefné, a különleges szárnyas egyik tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában