szolnok

2019.07.17. 20:10

Fellebbeztek a Bige Holding ügyében hozott bírósági végzés ellen

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság július 6-án hozott köztes végzése ellen, amelyben biztonságosnak ítélték a Bige László tulajdonában lévő szolnoki kénsavgyár üzemelését. Ennek értelmében a gyár akár pár napon belül újrakezdhette volna működését.

Nyíregyháza, 2016. május 5. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa (b) és Kovács Ferenc polgármester az együttmûködési megállapodás aláírása után a nyíregyházi városházán 2016. május 5-én. Beruházások és a helyi sportélet támogatásáról szóló partnerségi megállapodást kötött a cég és a város önkormányzata. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: Bige László

Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

A fellebbezés annyiban új helyzetet teremt, hogy az elkövetkező nyolc napban most a felperes tehet észrevételeket, ezt követően pedig az aktát átküldik a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A döntést azonban hátráltatja, hogy a bíróságok július 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak – ami a határidőkbe nem számít bele. Lapértesülések szerint a Bige Holding Kft. soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

Tavaly novemberben valósággal elözönlötték a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai a Bige Holding Kft. szolnoki üzemét, idén június elején pedig felfüggesztették a kénsavgyár működési engedélyét. A Debreceni Törvényszék egy hónappal később, nemrég azonnali intézkedésként elrendelte a megyei katasztrófavédelem azon határozatának halasztását, amely megtiltotta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárának üzemeltetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában