Határtalanul

2019.07.12. 14:00

Felvidéken tettek látogatást a berényi diákok

A Bercsényi Miklós Általános Iskola negyvenkét hetedikes diákja és öt tanára a Határtalanul program keretében a tanév végén négynapos felvidéki kiránduláson vett részt. Útjuk során felfedezték a Felvidék történelmi és kulturális örökségét.

Illés Anita

Ördögné Legény Sarolta utazásszervező tanár elmondta, hogy a kirándulás első állomása Rimajános volt, ahol meglátogatták a falu magyar nyelvű alapiskoláját. A jászberényi csoport néptáncos diákjai jászsági viseletben táncbemutatót tartottak a vendéglátóknak.

A Felvidék több településére ellátogattak. Késmárkon felkeresték mindkét, egymás szomszédságában álló evangélikus templomot, majd megkoszorúzták Thököly Imre síremlékét. Lőcsén, az egykori szabad királyi város gazdagságát ismerhették meg a Szepesi Múzeumban.

A Szepességben bejárták a Vöröskolostort, Lubló várát és a szepesi várat is. A bercsényisek Kassán zárták felvidéki kirándulásukat. A Szent Erzsébet-dóm kriptájában megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc és az iskola névadójának, Bercsényi Miklósnak a sírját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában