GALÉRIÁVAL

2019.07.04. 16:00

Indul a Kultúr-Malom projekt Berényben

A berényi önkormányzat nyolcszázmillió forint pályázati támogatást nyert az évek óta funkció nélkül álló, úgynevezett Fecske-malom fejlesztésére, ahol konferencia- és rendezvényközpontot alakítanak ki.

Illés Anita

A beruházás összköltsége körülbelül egymilliárd-százötvenmillió forint. A fejlesztéssel egy épületkomplexummá válhat a régi malom és a Lehel Film-Színház.

Az átalakítás részleteiről kedden projektnyitó rendezvényen számolt be dr. Szabó Tamás polgármester, Alvári Csaba városi főépítész, Turi Attila építész és Szabados Attila építésvezető. Megtudtuk többek között, hogy a malom értékeinek, helyi történetének megőrzése érdekében a lehető legkevesebb beavatkozást terveztek a régi épületen.

A multifunkcionális épületegyüttes legnagyobb tere a kétszázötven fő befogadására alkalmas rendezvényterem lesz. A konferenciaterem alakja cipó formájú, ami a búzaőrlésre, kenyérsütésre utal. A rendezvényterem és a malom a Zagyva-part felé nagyobb területet határol, ahol játszóteret, szabadtéri közösségi helyet és zöldfelületet alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában