Galériával

2019.07.09. 15:12

Kétnyelvű tábort indítottak a szolnoki Rákóczi suliban

A Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola három éve vezette be a tanintézménybe a kéttannyelvű oktatást. Az első fecskék, az akkori elsősök ez év őszén már negyedikesek lesznek. Most nyáron a szintén újdonságként bevezetett kétnyelvű táborban játszhatnak önfeledten a gyermekek, illetve pallérozhatják német nyelvismereteiket.

Mészáros Géza

A városban egyedülálló német-magyar képzés a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola erősségei közé tartozik. Azzal, hogy most egy nyelvi tábort is indítottak a gyermekeknek, ezzel az új formával egy eddiginél magasabb szintre helyezik a diákjaik idegennyelvi oktatását.

– Nagyon örülök annak, hogy a szülők és a diákok körében népszerű ez a képzési forma – mondta hírportálunknak Töreki András, az intézmény igazgatója.

– Ezt szerettem volna tovább erősíteni egy nyári táborral. Nagy örömömre a pedagógusaink is ezen elképzelés mellé álltak, s ezen a héten el is indulhatott a programunk.

– Elsősorban az alsós diákok, s néhány felsőbb évfolyamos nyelvtagozatos jelentkezett a táborba, ahol a tanulás mellett azért a nyári szünidő örömeit sem kell hanyagolniuk a gyerekeknek

– Harminc-harmincöt diákunk jött el a táborba, ahol délelőttönként játékos formában erősítik meg a pedagógusok a tanév során megszerzett tudást. A nap többi része pedig a kirándulásoké, a strandolásé – tette hozzá Töreki András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában