jászkunság/Bük

2019.07.10. 11:30

Megvédték címüket legerősebb tűzoltóink

Csaknem százhatvan tűzoltó állt rajthoz a közelmúltban megrendezett TFA Hungary-Bük, vagyis a legerősebb tűzoltók versenyén, Vas megyében.

Czakó Nóra

A címvédő megyei csapat a trófeával.

Forrás: Katasztrófavédelem

A kétnapos viadalra nemcsak hazánkból, hanem Németországból, Szlovákiából, Romániából és Lengyelországból is érkeztek versenyzők – tudtuk meg Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől.

A tűzoltóknak különféle feladatokkal kellett megbirkózniuk teljes védőfelszerelésben. Közel húszkilós tömőtekercset kellett egy többemeletes állványra vállon felvinni, majd egy másikat kötélen annak tetejére felhúzni.

Ezt követően egy kalapáccsal kellett egy sínszerkezeten nyugvó fémgerendát másfél méter távolságra eljuttatni, utána célba lövés következett, végezetül pedig a nőknek egy negyven, a férfiaknak pedig egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett célba juttatniuk.

A megyei tűzoltók következetesen végrehajtott edzésprogramjuknak köszönhetően egyéni rekordokat értek el, és kiváló helyezéseket gyűjtöttek be egy olyan mezőnyben, ahol Európa-bajnoki címmel büszkélkedő versenyző is szerepelt.

Az egyéni rekordok azt jelentették, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye a tavalyi elsőség után idén is megnyerte a csapatok versenyét, amelybe a megye három, legjobb eredményt elérő indulójának ideje számított bele.

A címvédő megyei csapat a trófeával.
Fotó: Katasztrófavédelem

A megyei hármast Handzsuj Mihály, Czifra Zsolt és Papp János alkotta. Felkészülésükhöz, illetve versenyzésükhöz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség nyújtott támogatást.

További eredmények:

Handzsuj Mihály törzszászlós (Szolnok HTP): 14. hely (magyarok között: 3.), Czifra Zsolt őrmester (Szolnok HTP): 18. hely (magyarok között: 6.), Papp János százados (Mezőtúr HTP): 20. hely (magyarok között: 8.), Földi Flórián törzsőrmester (Jászberény HTP): 39. hely (magyarok között: 24.), Lagzi-Kovács Balázs főtörzsőrmester (Jászberény HTP): 72. hely (magyarok között: 57.), Györgyfi Máté őrmester (Jászberény HTP): 87. hely (magyarok között: 72.) és Győri Bence (Jászárokszállás ÖTP): 90. hely (magyarok között: 75.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában