SZOLNOK

2019.08.30. 16:30

Fejlődik a Vegyi környéke, megújul a járda a lakótelepen

Elkezdődött a Vegyiművek lakótelepen a járdahálózat korszerűsítése.

P. Pusztai Nóra

A pénteki sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város út- és járda felújítási programján belül a jelenlegi szakasz építése tíz millió forintnyi önkormányzati forrásból valósulhat meg. A térség folyamatosan fejlődik, a közelmúltban kerékpárutat építettek az Ipari Parkig és azon belül is, valamint a Tószegi úton kiépült a közvilágítás.

A jelenlegi beruházás során kétszáznegyven méternyi járdaszakaszt újítanak fel a lakótelepen. A zöld területtől távolabb alakítják ki az új szakaszt, ahol a szegélykövet lehelyezését követően aszfaltoznak majd.

Molnár Iván a terület országgyűlési képviselője a sajtó munkatársainak megmutatta, hogy a gyökerek felemelték a járdák adott szakaszait, bukkanókat és mélyedéseket kialakítva, mely megnehezíti a közlekedést. Néhány éve jelezték a környéken élők először az igényüket a felújításra. A munkálatok a hét elején elkezdődtek és várhatóan szeptember végén fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában