GALÉRIÁVAL

2019.08.22. 19:50

Adománybolt nyílt az SM-betegek részére Szolnokon

Adományboltot nyitott csütörtökön Szolnokon a Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. A Várkonyi tér 20. szám alatt kialakított üzletben a támogatóiktól kapott legkülönfélébb tárgyakat, használati eszközöket, dísztárgyakat, ruhaneműt árusítanak kedvező áron a rászorulóknak.

Kovács Berta

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta e példaértékű és a városban még egyedülálló kezdeményezést.

– Az egyesület munkáját azzal is szeretnénk segíteni, hogy önkormányzatunk egymillió forinttal támogatja működésüket – jelentette be. Az anyagi segítséget tetszés szerint az adományok raktározásának megoldására, a dolgozók munkabérének biztosítására, vagy a működéshez egyéb módon szükséges kiadásokra használhatják.

Furcsa Józsefné, az egyesület elnöke elárulta, a projektet a Békés Megyei SM Egyesület mintájára hívták életre, a segítés szándékával. Az adományozó magánszemélyek vagy cégek ingyen felajánlják számukra a már használaton kívüli, de más számára még értéket képviselő tárgyaikat, melyeket az üzlet vevőköre nagyon kedvező áron vásárolhat meg.

– A használt lakástól kezdve a használt hajgumiig minden felajánlásra fogékonyak vagyunk! – hangsúlyozta Furcsa Józsefné.

A legnagyobb adományozó jelenleg a Humanum Salma Humanitárius Alapítvány, amely a bolt mostani berendezését, és 16 zsáknyi adományával az eladásra kínált termékek legnagyobb részét biztosította. Salma Ferenc, az alapítvány vezetője is megjelent az ünnepélyes megnyitón.

Megtudtuk, a boltban két főállású alkalmazott dolgozik, akik munkáját önkéntesek is segítik. Az üzletből származó esetleges hasznot pedig az egyesület az SM-es emberek életminőségének javítására fordítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában