JÁSZBERÉNY

2019.08.16. 18:26

Feltárták a korai iskolaelhagyás okait a nemzetközi találkozó keretében

Nemzetközi találkozót tartottak az Erasmus program keretén belül a korai iskolaelhagyás projekt résztvevői Berényben.

Illés Anita

Olaszok, görögök és magyarok dolgoznak a megoldáson.

Fotó: Gémesi Balázs

Olaszország, Görögország és Magyarország képviselői közösen dolgoznak a korai iskolaelhagyás és lemorzsolódás problémájával kapcsolatos kihívások megoldásán – tájékoztatott Hamar Kata, projektkoordinátor. Ehhez pedig a hagyományos képzőművészeti technológiákat, kézművestechnikákat vonnák be az oktatásba.

A résztvevők a jászberényi találkozáson feldolgozták azokat a pszichológiai és szociológiai tényezőket, melyek a korai iskolaelhagyáshoz vezetnek, valamint jó gyakorlatokat mutattak be egymásnak.

Az olasz és görög vendégek a múlt héten öt napot töltöttek Jászberényben. Tematikus napon vettek részt a Csángó Fesztiválon és a tájházban, ahol kézművestechnikákat próbáltak ki.

Olaszok, görögök és magyarok dolgoznak a megoldáson.
Fotó: Gémesi Balázs

Magyarországról három résztvevője van a programnak, a jászberényi önkormányzat mellett a szintén berényi Testvérvárosok Baráti Egyesülete és a budapesti Szily Kálmán Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában