GALÉRIÁVAL

2019.08.04. 19:50

Idén tíz településről érkezett nevezés a Tisza-tavi Vágtára

Augusztus 3-án, a bizonytalan időjárás ellenére is megtartották a negyedik Tisza-tavi Vágtát, Tiszafüreden. A Nemzeti Vágta hivatalos előfutamáról idén hat lovas is továbbjutott a budapesti fináléba.

Ujvári László

A második helyen befutó Gyöngy Tamás (középen, zöld pólóban) is ott lesz a Nemzeti Vágtán.

Fotó: Ujvári László

Már napokkal a program előtt aggódva figyelték a szervezők az időjárás-előrejelzést, hétvégére vihart jósoltak. Szombaton reggel azonban – dacolva az előrejelzésekkel – kellemes, napos nyári idő köszöntötte a vágtára kilátogatókat. Zavartalanul játszódtak le a kishuszár előfutamok, a fogathajtó verseny, valamint a szoros versengést hozó vágta előfutamok.

A gond ezután kezdődött, az időjárás komolyra fordította a szót. Sajnos alig, hogy véget ért a fogathajtó verseny második köre, hirtelen erős szél támadt és leszakadt az ég. Ez elmosta a folytatás reményét, a szervezők és a résztvevők mégis elégedetten indulhattak haza, hiszen napokkal korábban még a rendezvény megtartása is kétséges volt.

Nem szokványos időjárás a megszokottól eltérő kvalifikációt eredményezett. A Kishuszár Vágta mezőnyéből ketten: Újkígyós és Hernádnémeti lovasai jutottak tovább, míg a Tisza-tavi Vágta résztvevői közül hárman. Újfehértó, Gyömrő és Baja vívta ki a fővárosi szereplés jogát, míg Tiszafüred lovasa, Gyöngy Tamás rendezői szabadkártyával lehet ott a Nemzeti Vágta selejtezőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában