KŐRÖSTETÉTLEN

2019.08.17. 09:30

Két tetétleni „rendőr” kényszeríti fékezésre a gyorshajtókat

Sokan mosolyodnak el járműveikben, amikor Kőröstetétlenen áthaladva, a község élethű forgalomlassító bábuival találkoznak. A két tetétleni „rendőr” ezen a nyáron is fékezésre kényszeríti a gyorshajtókat. Teszik mindezt véletlenszerűen, a település legkülönbözőbb pontjain.

Hartai Gergely

A bábukat ezúttal is a lakók mozgatják az öt legforgalmasabb úton.

Fotó: Mészáros János

Nem mentek ugyanis nyári szabadságra az „álrendőreink”, mi több, munkájukat a hőség sem befolyásolja – kezdte mondandóját kellő humorral a falu polgármestere. Pásztor Imre hírportálunknak elmondta, a napokban a Ceglédi útra állították ki a bábukat, az úton ugyanis jelentős ilyenkor a forgalom.

Majd hozzátette, hónapok óta tapasztalják már, hogy ha tudják is az autóvezetők, hogy csupán bábuk állnak az út szélén, akkor is automatikusan lefékeznek.

Pásztor Imre ezután arra figyelmeztetett, továbbra sem éri meg legyinteni a közlekedés rendjének mozdulatlan őreire, hiszen igazi társaik gyakran traffipaxszal beállnak mögéjük.

A bábukat ezúttal is a lakók mozgatják az öt legforgalmasabb úton
Fotós: Mészáros János

A bábukat egyébként – a korábban megszokott módon – ezúttal is a helyi lakók mozgatják az öt legforgalmasabb úton. Azaz reggel kiteszik, este pedig behozzák azokat, ezzel segítve az önkormányzat munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában