GALÉRIÁVAL

2019.08.15. 17:24

Megrendezték a XXVIII. Legénybot Alkotótábort Kunhegyesen

Hagyományos kézműves mesterségekkel ismerkednek a gyerekek ezen a héten a kunhegyesi Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központban. Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Legénybot Alkotótábort, Kunhegyesen.

Ujvári László

Foltvarrás, hímzés, szövés, papír- és kosárfonás, nemezelés, fafaragás, korongozás. Felsorolni is sok azokat a mesterségeket, melyekkel az elsősorban általános iskolás korú gyerekek megismerkedhettek az elmúlt közel három évtized során a Legénybot Alkotótábor kézműves foglalkozásain.

Bán Andrea néprajzkutató a kunhímzés jelenéről tartott előadást. Emellett Kunkapitány Ház látogatás, debreceni kirándulás, néptánc, csigatészta-készítés és gombóta főzés színesítette a programot. A kézműves foglalkozások során elismert szakemberek vezették be a gyerekeket hagyományos mesterségek világába.

A napközis tábor célja, hogy a fiatalabb korosztály megismerhesse szűkebb pátriájuk népművészetét. A program névadója, a legénybot egy, a Nagykunságra jellemző tárgyi eszköz, mely a fiatal legények és férfiak státuszszimbóluma volt egykor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában