Szolnok

2019.09.15. 14:00

A Tisza parkba helyezték el a város első okospadját

Az okostelefo­nok és ügyestévék után már hétköznapi eszköznek számítanak a különféle furfangos tabletek, ám okos köztéri bútorokkal – eddig még – aligha találkozhattunk.

Mészáros Géza

Okospad a Verseghy gimi előtt

Fotó: Hartai Gergely

A nagyvárosokban egyre többet állítanak szolgálatba, a közelmúltban Szolnokon is megjelent az első. A város utcai okospadját a Verseghy gimnázium előtt elterülő, a nemrégiben újjáépített Tisza parkban helyezték el.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. gondozásában álló eszköz immáron nem csupán ülőalkalmatosságot jelent. Kiss Zsófia, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. marketingasszisztense hírportálunk érdeklődésére elmondta, a szolnoki okospadon ücsörögve wifin keresztül csatlakozhatunk a világhálóra, illetve, miután napelemes a rendszere, mobiltelefonok feltöltésére is szolgál. Nem kérdés, hogy az efféle köztéri bútor hamarosan közkedvelt lesz a fiatalok körében, de egyre gyakoribb minden korosztály részéről, így továbbiak kihelyezése is várható.

Okospad a Verseghy gimi előtt
Fotó: Hartai Gergely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában