SZOLNOK

2019.09.19. 09:30

Díjazták az év mesterlövészét is

Az év mesterlövésze díjat vehette át H. I. zászlós különdíjazotti kategóriában a területi Príma Primissima gála átadóján, a szolnoki Aba-Novák Agórában.

2005 óta a Prima Primissima díjakat a területi Prima díjak rendszere egészíti ki, így szűkebb környezetünk kiválóságai is elismerésben részesülhetnek.

Az MH 2. KRDD katonája, H. I. zászlós huszonhárom éve szolgál a Magyar Honvédség állományában, hét külszolgálat van a háta mögött. Beosztása szerint mesterlövész művelettámogató zászlós. Magas fokon sajátította el a munkájához szükséges szakmai követelményeket, ami fizikai és pszichikai szempontból rendkívül erőt próbáló feladat volt.

Sikeresen tervezte meg és hajtotta végre az alakulat mesterlövész állományának kiképzését, megteremtve így egy magyar és nemzetközi környezetben is elismert mesterlövész közösséget, amely képes a kor színvonalán feladata végrehajtására. Az általa felkészített katonákkal számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyította, hogy a különleges műveleti mesterlövész állomány képességei megfelelnek a kor elvárásainak és méltóak az elismerésre.

Mindezeken túl jelentős részt vállalt mind a mesterlövész, mind az általános fegyverek haditechnikai fejlesztésében és a beszerzések elősegítésében. H.I. zászlóst a különleges műveleti közösség messzemenőkig elhivatott, a hivatása irányában elkötelezett embernek ismeri. Szolgálati ideje során folyamatosan öregbítette a különleges műveleti alakulat megbecsülését – tájékoztatta hírportálunka a MH 2. KRDD sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában