galériával/videóval

2019.09.17. 20:00

Huszonöt éves a rékasi Életjel Mentőcsoport

Idén ünnepli fennállásának huszonöt éves évfordulóját a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, amely az ország legidősebb civil mentőszervezete.

Czakó Nóra

Ez alkalomból kedden kiállítás nyílt a Tiszai Hajósok terén, ahol a mentőcsoport szinte teljes eszközállományát, járműparkját felvonultatták. A tárlat megnyitóján Szalay Ferenc polgármester és Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is köszöntötte a születésnapját ünneplő szervezetet.

A városvezető egyúttal másfél millió forintot is „átadott” az Életjel Mentőcsoportnak.

A szervezet tagjai többek között vízimentések, házomlások, személyeltűnések, vízbefulladások, árvizek és ipari balesetek esetén avatkoznak be. A mentőcsoport fennállása óta a több száz hazai bevetése mellett ott volt 2003-ban az algériai földrengés, 2004-ben pedig az indonéziai cunami után, 2010-ben Albániában a nagy árvízkor, de 2015-ben Nepálban, valamint 2016-ban Ecuadorban is segítettek a földrengések utáni mentésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában