GALÉRIÁVAL/TISZAFÜRED

2019.09.18. 11:26

Óriási darukkal emelték a helyére a híd utolsó elemét

A helyére került a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros híd középső eleme is. Közel egy órát vett igénybe kedden a mérnöki precizitást igénylő munkafolyamat.

Ujvári László, MTI

Fotó: Ujvári László

Valamivel több mint két hete két negyvenméteres uszály és hatalmas autódaruk segítségével beúsztatták az épülő kerékpárút hídjának első elemét. A munka azóta megállás nélkül folyt a parton kialakított szerelőtéren. A látványos munkafolyamatot sajtónyilvános eseményen demonstrálták.

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz kiemelte, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása bruttó 4,2 milliárd forintba kerül, ebből hat és fél kilométer kerékpárút és négy műtárgy épül meg a tervek szerint jövő május végére. Emlékeztetett rá, hogy néhány nappal ezelőtt bemutatták a nyaralóhajókat, átadták a kiskörei kikötőt is, és úgy fogalmazott, az egész térségnek hatalmas lendületet ad majd a nyaralóhajó-program, és a következő évekre tervezett tizenkét kikötő megépítése.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője ismertette, a 33-as számú főút Tisza-hídja mellé egy új felszerkezetet építenek be kétszázhetven méteren. A műtárgy konzolos tartókra épülve kapcsolódik majd a híd meglévő felszerkezetéhez. A 33-as számú főút jobb oldala mellett a főúttól fizikailag elválasztott, mintegy hat és fél kilométer hosszú kerékpárút a Tisza-tó poroszlói gátjától a Tiszafüredi Ady Endre, illetve Ártéri utcákig tart.

Tiszafüred, 2019. szeptember 17.
Végleges helyére emelik a Poroszló és Tiszafüred közötti épülõ kerékpárút Tisza-hídjának egyik hídelemét 2019. szeptember 17-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kivitelezés összetettsége miatt a kétszáznyolcvan méter hosszú, a Tiszát keresztező kerékpáros híd háromszázötven tonna acélszerkezetét a Tisza-parton kialakított szerelőtéren állították össze, a hídelemeket pedig két, negyven méteres bárkával úsztatták a helyükre, majd daruval emelték be a konzolszerkezetekre – tájékoztatott.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere pedig emlékeztetett, hogy a településen található Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma, a belterületi kerékpárút is megépült már, mindez a kerékpáros turizmus további fellendülését biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában