Galériával

2019.09.03. 17:25

Örömteli volt a tanévrajt a tiszafüredi középiskolában

A tanévnyitó idén különleges alkalom volt a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumban. Szeptember 2-án ünnepélyes keretek között adták át a nyáron megvalósult sportfejlesztéseket.

Ujvári László

Szeptembertől a salakpálya mellett egy új, kültéri lelátó szolgálja majd a gimnázium diákjait, emellett sikerült lecserélni a régi, linoleum padlót a tornateremben. Utóbbira a Decathlon „Sportból a legtöbbet” elnevezésű pályázata keretében kerülhetett sor.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott: közel háromszáz támogatási kérelemből tízet választottak ki, köztük a tiszafüredi középiskola pályázatát. A régi burkolatot új, modern sportpadló váltotta fel, mintegy négy millió forint értékben.

A kültéri lelátó a Sportlétesítményekért Felelős Államtitkárság támogatásával jött létre. A hét és fél millió forintos összegből egy kétszázötven férőhelyes lelátó került a salakpálya mellé. Rendszerint itt bonyolítják a gimnázium sporteseményeit, így az újítás nagy szolgálatot fog tenni a most induló tanévtől.

Az átadó ünnepséggel megtartott tanévnyitón részt vett Sárfalvi Péter, helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában