Rákóczifalva

2019.09.23. 14:00

Sikeres volt a Civil kavalkád

 A közelmúltban immár harmadik alkalommal rendezték meg Rákóczifalván a Civil Kavalkádot.

Kovács Berta

A Kertbarát Kör standjánál a tagok egy csoportja Simon György vezetővel a rendezvényen

Forrás: Beküldött fotó

A településen működő klubok és egyesületek töltöttek együtt egy napot a főtéren. A település közösségi életének sajátossága, hogy rengeteg civil közösség tevékenykedik, egy részül hivatalosan bejegyzett egyesület, de számos csoport alulról szerveződő klub formájában működik, többségük a Varsány Közösségi Házban.

A kavalkádon 25 társaság vonult fel, a nyugdíjasoktól kezdve a horgász- és vadásztársaságon át az egészségügyi gondokkal küzdőket tömörítő klubokig, segítő csoportokig. E program legfőbb célja e közösségek kötetlen együttléte volt. A legtöbb csoport főzött is, de arra is jók az ilyen összejövetelek, hogy a civil szervezetek bemutassák tevékenységüket az érdeklődőknek, akár új tagokat is toborozzanak.

A Kertbarát Kör standjánál a tagok egy csoportja Simon György vezetővel a rendezvényen
Fotó: Beküldött fotó

Az egyik legmutatósabb sátor az idén is a Kertbarát Kör sátra volt, ahol minikiállítást rendeztek a tagok kertjében termett zöldségekből, gyümölcsökből és dísznövényekből, illetve a télire eltett, tartósított finomságokból. Ugyanakkor horgászok, vadászok is felvonultatták trófeáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában