KENGYEL

2019.09.16. 07:00

Turisztikai célpont válhat a kengyeli Bagimajorból

Száztízmillió forint értékű fejlesztés alapkövét rakták le Kengyelen, Bagimajorban. A 2018-ban elnyert Kengyel-Bagimajor turisztikai értékeinek megőrzését célzó pályázattal megújul a műemléknek számító szélmalom is.

Molnár-Révész Erika

A beruházás alapköve az épülő tanösvény mellé került.

Forrás: Beküldött fotó

A mellette fekvő területen tanösvényt alakítanak ki, melynek első megállóhelye a régi kúria épülete, mely pihenőhelyként és információs pontként szolgál majd a látogatóknak. A kúriát szintén a pályázatból újítják fel és alakítják át, mellette parkolók és kerékpártárolók is épülnek majd.

A beruházás alapköve az épülő tanösvény mellé került.
Fotó: Beküldött fotó

– Ezzel a beruházással több évtizedes adósságát törleszti a mindenkori kengyeli önkormányzat Bagimajor lakosságának. A településünket mindenhol a szélmalommal, kápolnával, halastóval azonosítják. Most végre megmenekül a szélmalom – mondta az alapkőletételen Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere. Mivel a terület egyedülálló természeti értékekkel rendelkezik, fotózáshoz szükséges leshelyeket, az egykori szélmalomban pedig fotólaboratóriumot alakítanak ki. A munkálatok várhatóan 2021-ben feleződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában