SZOLNOK

2019.09.16. 16:30

Újabb fejlesztéseket terveznek a megyeszékhely belvárosában

A Fiumei úton található idősek otthonában tartottak lakossági fórumot a belvárost érintő kérdésekben péntek délután.

Molnár-Révész Erika

– Sok-sok évtized után megújult a Zagyva-híd és kiépült a Várkonyi téri körforgalom. Számtalan út és járda újult meg a körzetben, egyebek mellett az Ady Endre úton, a Boldog Sándor István úton, a Szapáry úton, vagy a Tisza-partra kivezető utcákon. Kerékpárutak, parkok épültek, mint például a Deák téren. Megújult a Tisza-part a játszótérrel együtt, valamint a Szapáry úti óvoda, nemsokára elkészül a Fiumei úti bölcsőde is. Megtörtént a Móra Ferenc és a Szolnok ispán körút járdáinak és parkjának felújítása – sorolta a fórumon az elmúlt évek fejlesztéseit Szerencsés Sándor önkormányzati képviselő.

Szalay Ferenc polgármester szerint ez a körzet, vagyis a belváros fejlődött a legtöbbet a közelmúltban. A fejlesztések pedig nem állnak meg.

– A volt CBA és a régi Szövetség ABC épületegyüttesek továbbhasznosítása komoly kérdés, folyamatos tárgyalásban vagyok a tulajdonosával, hogy miként lehetne újranyitni itt egy élelmiszerboltot, és a Szövetség ABC-ben milyen szabadidős tevékenység képzelhető el. A volt Domus ABC mögötti területen új parkoló épül. Jövő héten elindul a 18 emeletes épület előtti terület felújítása. A későbbiekben a Tabántól a Tallinn városrészbe vezető gyaloghíd felújítását is tervezzük – mondta a megoldandó feladatokról a polgármester.

A fórumon ismertette programját Rusvai Károly, a Fiumei úti Általános Iskola igazgatója is, aki képviselőjelöltként Szerencsés Sándor helyett indul az idei önkormányzati választáson, a Fidesz színeiben.

A fórumon a lakosok főleg a közlekedéssel kapcsolatban érdeklődtek és kaptak válaszokat az illetékesektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában