Asztalitenisz

2019.10.07. 10:43

Az elődöntőig jutottak el Szudi Ádámék

A World Tour-sorozat tizedik állomásán, Stockholmban kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők.

Varga Balázs

A szolnoki Szudi Ádám egyesben ugyan a második fordulóban búcsúzott, ám férfi és vegyes párosban egyaránt az elődöntőig jutott.

Előbbi versenyszámban a zagyvarékasi Ecseki Nándorral ragadtak ütőt, és a luxemburgi páros kiejtése után, pénteken a nyolc között 3:2-vel búcsúztatták a hongkongi Ho Kvan-kit– Lam Sziu-hang duót.

Elődöntős mérkőzésüket még aznap délután lejátszották a kínai Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan párosa ellen, ám nagy csatában, 2:0-s vezetésről végül 3:2-re kikaptak, így nem tudtak bejutni a fináléba.

Hasonló forgatókönyv játszódott le vegyes párosban is. Szudi Ádám Pergel Szandrával a negyeddöntőben a szlovák Pistej Lubomirral és Barbora Balážovával találta szemben magát, és komoly küzdelemben – bár az utolsó játszmát simán nyerve – 3:2-re legyőzték ellenfeleiket.

Majd pénteken a négy között itt is kínai duó jött szembe a magyarokkal. Hszü Hszin és az egyesben világbajnok Liu Si-ven ellen az első szettet 11–8-ra behúzták, ám a másodikat végül 12–10-re elveszítették. A kínaiak pedig ezután már nem kegyelmeztek, így Szudiék 3:1-re kikaptak, de így is le a kalappal előttük, hiszen remekül meneteltek a svédországi viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában