GALÉRIÁVAL

2019.10.06. 13:19

Exkluzív könyvritkaságot mutattak be Jászberényben

A jászberényi önkormányzat és a Jász Múzeum szervezésében ezen a héten mutatták be a Városháza dísztermében azt az exkluzív, sorszámozott könyvritkaságot, amely hét jászsági mezőváros kiváltságleveleit tartalmazza.

Darázs Melinda

A könyv egy sorozat ötödik kötete, melyet Dr. Csáky Imre, címertörténész szerkesztett. Az eseményen Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte Őexcellenciája Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceget és feleségét Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnét, bajor királyi hercegnőt. Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg a jászok és kunok 19. századi főbírájának, Habsburg-Lotharingai József főhercegnek, a Magyar Királyság nádorának az ükunokája.

– Ükapám nem hiába szerette a jászokat és a kunokat, hiszen mindenkor keményen dolgoztak, hogy ellássák az országot élelemmel – mondta a főherceg. Hangsúlyozta: aki nem tudja, honnan jött, nem tudja, hol van, és ezért nem is tudja, merre megy. A könyvsorozat létrehozói bebizonyították, hogy tudják, honnan jöttek és merre vezet a helyes út a jövőben.

Dr. Szabó Tamás, polgármester szerint a kötetsorozat tartalmában és külső megjelenésében is óriási munka. Az exkluzív, lila bársonykötésű könyvritkaságot a szerkesztő, Dr. Csáky Imre, címertörténész mutatta be az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában