Rendkívüli hír

2019.10.25. 11:00

Új polgármester-választás lesz Jászberényben

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, melynek értelmében 2019. november 10-én megismételt polgármester-választás lesz Jászberényben – közölte sajtónyilatkozatban Dr. Szabó Tamás, polgármester.

Illés Anita

Mint arról korábban beszámoltunk, a Területi Választási Bizottság korábban helyt adott Dr. Szabó Tamás október 17-én benyújtott fellebbezésének, amelyben kérte az október 13-ai polgármester-választás eredményének megsemmisítését és a választási eljárás szavazási részének megismétlését, valamint a szavazatok ismételt megszámlálását.

Az új szavazást november 10-ére írták ki. A határozatban foglalt döntés ellen Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület polgármester-jelöltje – aki október 13-én szoros küzdelemben megnyerte a választást – október 21-én a Szegedi Ítélőtáblához bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be. Az ítélőtábla azonban helyben hagyta a megyei Területi Választási Bizottság korábbi határozatát, így november 10-én új polgármester-választás lesz a Jászság fővárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában