HUNYADFALVA

2019.10.13. 11:30

Újabb településre látogatott el az egészségügyi szűrőprogram

Egészségügyi szűrőprogramnak adott otthont a minap a hunyadfalvi könyvtár. A megyei önkormányzat és a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 2009 óta végez szűréseket a megye kétezer fő lélekszám alatti településein.

Hartai Gergely

Légzésfunkció-vizsgálatot is végeztek a faluban

Forrás: Beküldött fotó

Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke az esemény kapcsán úgy tájékoztatott, idén ősszel még egy helyen, Kétpón lesz hasonló szűrés. Október 18-án szív- és érrendszeri, szemészeti, bőrgyógyászati vizsgálatokat, életmód-tanácsadást és vércukorszint-mérést lehet majd igénybe venni.

Légzésfunkció-vizsgálatot is végeztek a faluban
Fotó: Beküldött fotó

– A program indításakor fontos volt, hogy minden kistelepülésen élő lakos részesülhessen a szűrésben preventív jelleggel – mondta el köszöntőjében Piroska Miklós. Majd arra biztatott, érdemes élni a vizsgálatok adta lehetőségekkel, könnyebb ugyanis megelőzni a bajt, mint később kezelni azt.

A sajtónyilvános szűrővizsgálaton dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a megyei kórház képviseletében dr. Mózer Erzsébet intézetvezető főorvos, valamint Vékonyné Házi Eszter, a község polgármestere is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában