Támogatás

2019.10.21. 19:00

Vásárlási utalványt kapnak a ladányi lakosok

Minden helyi lakos háromezer forint értékű vásárlási utalványt kap az önkormányzattól egy minapi bizottsági határozat alapján.

Illés Anita

A települési támogatással az önkormányzat a nagyközségben élők várhatóan magas téli rezsiköltségeit, valamint az alkalmanként jelentkező többletkiadásait szeretné enyhíteni.

A természetbeni juttatást azonban jogosultsági feltételekhez kötik. A határozat szerint a támogatás ugyanis annak jár, aki 2019. július 31-én állandó lakhellyel rendelkezett a nagyközségben és természetesen azt követően sem költözött el, nem részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, valamint a bentlakásos intézményi ellátást igénybe vevők települési támogatásában sem.

A háromezer forintos utalványt megkapják a legkisebbek is, azok, akik ebben az évben július vége és október huszonegyedike között születtek, és állandó lakóhellyel rendelkeznek Jászladányon. A lakosok a támogatást meghatározott kifizetési helyen és időben, várhatóan ezen a héten vehetik majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában