Szolnok

2019.11.11. 20:00

Ezernyi lemondással jár Diána életmódja

Különleges sportot űz Sztrunga Diána, aki fiatal kora ellenére szép eredményeket tudhat magáénak testépítésben, bikini fitnesz kategóriában.

Hartai Gergely

Diána rendszeres résztvevője a versenyeknek

Forrás: Berényi Zoltán

A kevéssé ismert sportág részleteiről, és az ehhez nélkülözhetetlen áldozatos munkáról beszélt a fiatal lány.

– Tizenhat évesen próbálkoztam meg az edzéssel, előtte négy évig lovagoltam. Kezdetben itthon, saját testsúllyal, később súlyzókkal edzettem. Végül pedig személyi edző segítségét kértem. Tavaly októberben esett a választásom Gerlai Attilára, akivel a mai napig együtt dolgozunk – beszélt a kezdetekről Sztrunga Diána, aki szerint meglehetősen fiatalon vágott neki a bikinifitnesznek.

Mint mondta, tizenhét évesen kezdte a sportot, habár a junior korosztály csak tizennyolc éves kortól indul. Így döntően huszonéves versenytársainak olykor akár öt év előnyük is van az edzés és a táplálkozás terén egyaránt…

Diána szerint a bikini­ fitneszhez viszonylag kevés izomzat kell, ezért sokan megpróbálkoznak vele. Ám csak az igazán kitartóak tudnak sokáig benne maradni, mivel rengeteg lemondással jár.

Diána rendszeres résztvevője a versenyeknek
Fotó: Berényi Zoltán

– A versenyzést egy három hónapos versenydiéta előzi meg, amit én a nyár közepén kezdtem el. Ez arról szól, hogy napi hatszor, és grammra pontosan kell étkeznünk. Étrendünk pedig kizárólag tojásból, csirkemellből és rizsből áll – taglalta.

Majd hozzáfűzte, az étkezésére már évek óta odafigyel. Először a fogyás miatt kísérletezett egészségesebb, diétás fogások elkészítésével, aztán mindez a hétköznapok részévé vált, és lassan életformává alakult.

– A diétát illetően végig céltudatos voltam, persze voltak nagyon nehéz időszakok, amikor az éhségtől már nem tudtam mit kezdeni magammal. Feszült voltam, alacsony tűréshatárral. Mindez a végén volt a legrosszabb, de túl lehetett lendülni rajta. Ugyanakkor a színpadról látni az értem szorító arcokat, s rajtuk a büszkeséget, mindenért kárpótolt – idézte fel az ifjú hölgy.

Hozzátette, hogy a bikinifitnesz kategóriában elsősorban a test arányait, a kisugárzást, a nőiességet és az arcot értékeli a zsűri.

– A színpadon mindössze két percünk van megmutatni magunkat. Ezért olyan pózokat gyakorlunk be, amelyek előnyösek számunkra. Ha véletlenül elrontunk valamit, az igencsak fájó tud lenni, hiszen így akár az egész verseny elbukhat – tudtuk meg.

A megmérettetések, és a rájuk való felkészülés ellenben egyáltalán nem olcsó. – A nyáron diákmunkát vállaltam, hogy a versenyzés költségeit fizetni tudjam. Jó néhány hetet ledolgoztam, hogy jusson a legfontosabbakra. Így például a versenybikinire és persze magára a versenyre is. Ez utóbbi például ötvenezer forintba került – mondta.

Diána a jövőben is szívesen megméretné magát, a felkészülés mellett azonban a tanulásra is összpontosítania kell. A szolnoki Vásárhelyi Pál Közgazdasági Középiskola ügyvitel szakára jár, és ebben a tanévben érettségizik.

Európa-bajnok testépítő segíti a felkészülésben a tehetséget

Sztrunga Diána eddig négy országos szintű versenyen vett részt, felkészítését pedig Fejér Nikolett, Európa-bajnok testépítő is segítette. Eddigi versenyeredményei: Zalaegerszeg: INBA – felnőtt 2. helyezett; Budapest: Bodysport, 2. helyezett; Hódmezővásárhely: WBPF – tehetségkutató 3. helyezett/junior 3. helyezett; Budapest: PCA tehetségkutató 4. helyezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában