KENGYEL

2019.11.26. 19:00

Felfüggesztették Nagy Szilárdot

Zárt ülésen szavazott november 12-én a kengyeli képviselőtestület arról, hogy méltatlanság miatt megszünteti a sikkasztás miatt jogerősen elítélt Nagy Szilárd polgármesteri tisztségét.

Munkatársunktól

A település honlapjára kikerült jegyzőkönyv szerint „mivel a képviselőtestület azzal a ténnyel szembesült, hogy a polgármestert szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték, az előírások alapján lefolytatta Nagy Szilárd polgármester ellen az eljárást, melynek eredményeképpen egyöntetű szavazatával kimondta a méltatlanságot”.

Mint korábban megírtuk, Kengyel polgármesterét a Szolnoki Járásbíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt október végén meghozott jogerős ítéletében egy év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság Nagy Szilárdot előzetes mentesítésben részesítette – ez lényegében azt jelenti, hogy mentesítették a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, így posztján maradhatott.

Mivel tehát az ítélettel polgármesteri tisztsége automatikusan nem szűnt meg, és önként Nagy Szilárd sem mondott le, a képviselő-testület szavazott a kérdésben. Nagy Szilárd közösségi oldalán reagált felfüggesztésének hírére.

– A képviselő-testület döntését tiszteletben tartom, de annak felülvizsgálatát és hatályon kívül helyezését kértem a bíróságtól, mivel jogi képviselőim álláspontja szerint nincs törvényi akadálya annak, hogy a választók többségének döntése szerint tovább végezhessem a munkámat Kengyel polgármestereként – írta a háromezer-ötszáz lelkes kistelepülés vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában