Galériával

2019.11.17. 07:00

Lilába öltözött a szolnoki kórház koraszülött osztálya

November 17-én, a koraszülöttek világnapján lilába borulnak a középületek, felhívva a figyelmet a legkisebb, legtörékenyebb életekre.

Munkatársunktól

Fotó: Mészáros János

A Hetényi Géza kórház már a héten vándorkiállítással egybekötött rendezvényt szervezett ez alkalomból, melyet Piroska Miklós fejlesztési igazgató nyitott meg, majd Urbán Ariel, a Kincses Sziget Mentorház vezetője mutatta be a kiállítás anyagát. Ezt követően dr. Franczia Péter, a PIC vezető főorvosa köszöntötte a jelenlévőket. Mint hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy az érintett, krízishelyzetben lévő családok megkapják a megfelelő orvosi, ápolási és mentális segítséget.

A koraszülöttekre szeretnék irányítani a figyelmet azzal is, hogy egészen vasárnapig lila fénnyel világítják meg a szülészeti épület bejáratát, lila színű dekoráció díszíti a folyosókat, az érintett édesanyáknak pedig kis ajándékkal kedveskednek november 17-én.

Fotó: Mészáros János

A koraszülött osztály lilába öltöztetését már évek óta segíti Bajári Orsolya Jázmin és dekorációs cége. Idén először azonban nem „csak” dekorációs kellékekkel támogatja az akciót, hanem gyűjtést indított a koraszülött osztály javára.

– Kétféle módon is lehetőség nyílik a támogatásra – tudtuk meg tőle. – Egyfelől a reklámszerződésekből befolyó nettó bevétel három százalékát automatikusan átutalom a kórház alapítványának. Másrészt pedig az üzletben kihelyezett adománygyűjtő dobozban bárki helyezhet el kisebb-nagyobb összeget, így támogatva a koraszülött osztályt.

A témával kapcsolatban véleményt is írtunk, azt ide kattintva olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában