Galériával

2019.11.19. 11:30

Másfél millió forintot hozott a séfek főztje Szolnokon

Különleges ötlet nyomán valósult meg egy jótékonysági főzés a megyeszékhelyen.

Czakó Nóra, Szabó Lilla Laura

Ádám Attiláért sokan fogtak már össze, többek között ismert emberek is. Most három sikeres séf látogatott el a városba, hogy együtt készítsenek pompás fogásokat a vendégeknek a nemes ügyért. A vacsora árából befolyt összeg egy újabb lépést jelent a kis Attila számára a gyógyulás felé vezető úton.

A fiatal szolnoki séf, Molnár Bence kezdeményezésére a megyeszékhelyre látogatott a televízióból már jól ismert Krausz Gábor és Wolf András. Az eseményen Sárközy Ákos szintén jelen volt, aki mellett Bence jelenleg is tanul. A fiatalember igen határozottan látja a jövőt. Ahogyan kollégái nyilatkoztak róla, szorgalmas és gyorsan fejlődik, és a szíve is a helyén van. Bence régóta kapcsolatban áll az Ádám családdal, első tévés fellépéséből származó fizetését szintén nekik ajánlotta fel.

– Anyáékkal gondolkodtunk, hogyan lehetne segíteni Atinak, és valahogy így született meg az ötlet a vacsoraestről. Megkerestem a séfeket, akik sorban mondtak igent a felkérésre. Hamarosan a helyszín is meglett, a Sörárium, a többi pedig történt, ahogyan kellett.

Én a levest készítettem az esten. Csicsóka „cappuccinolevest” főztem. Ez nagyon látványos, külsőre valóban hajaz a kávéra. Tonkababos, vaníliás reszelékkel tettem különlegesebbé, de ízében a csicsóka dominált – részletezte Bence. Mestere, Ákos előételként kacsamájat készített, amelyet céklával, sárgarépával és tükörzselével tett egyedibbé.

 

A rendezvényen részt vett a lakodalmas világzenét játszó, szolnoki BODRI zenekar is. Ők szórakoztatták a vendégeket a vacsora előtt.

– Igazán fontosnak tartjuk ezt a kezdeményezést, így nagyon örültünk a felkérésnek, és hogy mi is részt vehettünk ebben az akcióban – mondta lapunknak Bodri Koma, vagyis Vincze Zoltán, a zenekar egyik tagja.

– Természetesen a koncerten túl is igyekeztünk segíteni, például a rajongóinkat is felkértük az adakozásra. Nagyon reméljük, hogy sikerrel jár az akció, és Ati meggyógyulhat.

Az estre több mint száz jegy kelt el pillanatok alatt. Mindennel együtt, több mint másfél millió forint gyűlt össze.

A vacsoraesttel párhuzamosan a Szapáry úti óvodában süteményvásárt rendeztek
Fotó: Csabai István

Krausz Gábor

… készítette a kacsás főételt. Bevallása szerint az volt benne a nehéz, hogy az otthon összeállított finomságot idegen környezetben kellett újraalkotni, tálalni.

– Most, hogy hamarosan apai örömök elé nézek, sokkal érzékenyebb vagyok a gyermekeket érintő témák kapcsán. Nem volt kérdés, hogy elfogadjam a felkérést. A főzés kettős jelentéssel bír számomra: megnyugtat és feltölt, hogy másoknak örömöt okozhatok általa. Mivel alapvetően nem bírom a monotonitást, ezért tudatosan keresem az új kihívásokat, a változást, úgy hiszem, ezekre szükségünk van, hogy fejlődhessünk.

Wolf András

… a desszertért volt felelős. Kakaóbab formájú édességet készített, amelynek belsejébe meggyzselét, valamint csokoládégolyókat töltött.

– Ha csak tehetjük, részt veszünk a jótékonysági eseményeken. Magánemberként is gyakran segítünk. Úgy hiszem, az ilyen helyzetek, események ráébresztik az embert arra, hogy bármikor hasonló szituációba kerülhet. Azt gondolom, hogy a vacsoraest az örömről szólt. A finom menüről, a jó hangulatról és az összefogásról egy nemes cél érdekében. A főzés nagy szenvedélyem, a folyamatos fejlődés és az új kihívások segítik ezt hosszútávon megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában