SZOLNOK

2019.11.21. 11:30

Személyre szóló grafológiai elemzést készít szakértőnk

Jelige: Nagycsalád (hatéves kislány)

Filó Melinda

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tomsickova Tatyana

Kedves Anyuka!

A kisgyerekek mindig céllal rajzolnak, ezért fontosak a képek keletkezésének körülményei. Érdemes és kell is beszéltetni őket arról, mit – jelen esetben kiket – rajzolt, így lesz a gyermeke alkotása egy ablak, mely betekintést enged az ő világába.

Jelige: Nagycsalád (hatéves kislány)
Fotó: Beküldött fotó

A kislánynak nem erőssége a rajzolás, azonban megállapítható a kiváló megfigyelőképessége és az empátiája. Rajzából úgy tűnik, hogy pillanatnyilag kirekesztve érzi magát a közösségi dolgokból. A megnyugtatások után sem érzi a teljes megelégedettséget és biztonságot.

Erre utal rajzában a sok fehéren hagyott felület, a besatírozatlan alakok. Nem öltöztette fel őket. Ennek ellenére a nemi jellegeket remekül érzékelteti rajzán. Érzelmi távolságtartása következhet abból, hogy nem tudja kiszámítani a felnőttek reakció­it, holott ő együtt érez, és gondolkodik a körülötte élő emberekkel. Jól esik neki mindenről tudni, és boldogsággal tölti el, ha bevonják a közös beszélgetésbe, esetleg kikérik a véleményét. Ez ad neki biztonságot, ami tovább fokozható a rendszeres esti meséléssel. Ilyenkor a mesélő és az őt hallgató között kialakul egy biztonságos és meghitt hangulat. Emellett a mesében, ha nem is tökéletes minden, de helyrehozható.

A gyerekek a rajzaikban a számukra jelentőséggel bíró formánál többet időznek, például alaposabban kidolgozzák, színezéssel kiemelik. Így történt az ön kislánya esetében is, hiszen látható a rúzsos száj, az igényesen megrajzolt haj. Ő maga is igazi kis hölgy, aki észreveszi a környezetében lévő szépséget, finomságot, ami a lányok sajátja.

A humán beállítódás érezhető a rajzából. A kész dolgokat szereti, az apró, megoldásra váró feladatok nem kötik le a figyelmét, nagyvonalú.

Fantáziáját sok meséléssel lehet fejleszteni, hisz‘ olyankor a gyerekek kénytelenek a képzeletüket használni az elmondottak megjelenítésére. Kalandokat, megpróbáltatásokat élhetnek át kockázatok nélkül, ami segíti személyiségük kibontakozását.

Filó Melinda

okleveles grafológus

Ön is szeretne személyre szóló elemzést a szakértőtől?

Küldje be három-tizenkét éves gyermek rajzát vagy legalább öt-hat soros saját kézírását- mely tartalmazza az aláírást és életkorát – az Új Néplap Szerkesztősége címére.

Ne felejtsen el jeligét írni!

Elérhetőség: Új Néplap Szerkesztőség, 5000 Szolnok, Mészáros Lőrinc utca 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában