SZOLNOK

2019.12.06. 09:30

Csatlakoztak az országos akcióhoz

Az Önkéntesek Világnapján országos akcióhoz csatlakozott a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Család és Esélyteremtő Önkéntes Ház.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Tibor

A Ligeti Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola aulájában a Szolnoki Szakképzési Centrum Ruhaipari Középiskolájának diákjai több, mint kétszáz mikuláscsomagot adtak át a gyermekeknek csütörtök délelőtt.

Fotó: Nagy Tibor

– A napot megelőzte egy esély óra. A szemléletformáló program során a ruhaiparisok megismerkedtek a fogyatékosság bizonyos formáival, hogy az intézménybe érkezéskor ne érje őket váratlanul a helyzet – mondta Kis Márta, a rendezvény koordinátora.

– Az integrált program fő célja az érzékenyítés, hogy a fiatalok a fogyatékkal élőkkel közös élményeket szerezzenek, közöttük valódi kapcsolat jöhessen létre. hiszen a konkrét találkozás az útja annak, hogy a közöttük lévő gátakat leküzdjük – vallja a szervező, aki részletezte, hogy kiemelt elemként tekintenek arra, hogy felhívják a figyelmet az önkéntesség fontosságára is. A délelőttöt énekléssel egybekötött táncház zárta.

Fotó: Nagy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában