Galériával

2019.12.17. 17:30

Drogprevenciós programon vettek részt a fiatalok Berényben

Több száz jászberényi óvodás gyermek, általános és középiskolás diák figyelmét hívták fel a bűnmegelőzés fontosságára a „Szemünk fénye!” programon a Lehel-Filmszínházban.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az önkormányzat a „Szer nélkül a teljes életért” elnevezésű pályázati projekt keretében a Jászberényi Rendőrkapitányság Megelőzési és Tanácsadási Konferenciával közösen, a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Jászsági Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat közreműködésével rendezte meg a programot.

Az óvodásoknak és az alsó tagozatos iskolásoknak prevenciós kisfilmeket mutattak be többek között a biztonságos közlekedésről és az otthonbiztonságról. A felsős diákok és középiskolások drogprevenciós előadáson vettek részt. A szakemberek az ismeretterjesztő bemutatókon felhívták a fiatalok figyelmét az egészséges és „szer”-mentes életmód fontosságára. A diákok hasznos információkat tudhattak meg a serdülőkor lelki folyamatairól és kihívásairól, valamint megismerhették azokat a kapaszkodókat is, amelyek nehézség esetén segítséget nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában