Mezőtúr

2019.12.11. 17:30

Jelentős korszerűsítéseket hoztak tető alá

Jelentős fejlesztések valósultak meg idén a Mezőtúri Járásbíróságon, a korszerűsített épületet kedden adták át.

Szabó Lilla Laura

Az egyik tárgyalótermet új bútorokkal szerelték fel, és klimatizálták az egész épületet

Fotó: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

A munkálatok során az egyik tárgyalótermet bírósági távmeghallgatás tartásához szükséges berendezésekkel szerelték fel. Emellett a teljes épületet klimatizálták. Az eseményen dr. Pócs Teodóra, a Szolnoki Törvényszék büntető kollégiumvezetője, dr. Hankó Ferenc, a Mezőtúri Járásbíróság elnöke és Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Az Országos Bírósági Hivatal nyolcadik alkalommal hirdette meg pályázatát, ami a bírósági épületek korszerűsítését célozza. A program elsősorban épületenergetikai és munkakörnyezet-fejlesztő beruházások megvalósítását teszi lehetővé. A Szolnoki Törvényszék ebben az évben öt pályázatot nyert meg, így ősszel három bírósági épületben végeztek fejlesztő munkálatokat a megyében, közel tizenkilencmillió forintnyi forrásból.

Az egyik tárgyalótermet új bútorokkal szerelték fel, és klimatizálták az egész épületet
Fotó: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

A Szolnoki Törvényszék és a Tiszafüredi Járásbíróság mellett a Mezőtúri intézményt is felújították. Utóbbi épületben, a Szolnoki Törvényszék és Mezőtúr önkormányzatának együttműködése nyomán mintegy tízmillió forint értékben valósulhatott meg a bírósági épület klimatizálása. A város ehhez közel négy és fél millió forintnyi támogatást biztosított.

A modernizált teremmel pedig már háromról kilencre bővült a megye bírósági távmeghallgatásra alkalmas helyiségeinek a száma. Az eljárás egyébként forradalmian új megoldásnak számít az ítélkezésben. Ennek köszönhetően olyan személyeket is kihallgathatnak, akik nem ugyanabban a tárgyalóteremben tartózkodnak, mint a bíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában