ÖCSÖD

2019.12.24. 11:30

Kilencvenkilenc „cipősdoboz” ajándékcsomagot osztottak szét

Összefogással szépül a település. A kezdeményezés még nyáron indult, amikor a focipálya rendbetétele után a Bem és Damjanich utcát is kitakarították a lakosok.

P. Pusztai Nóra

– Sok helyen olyan nagy volt a gaz, hogy a házak sem látszódtak ki – mondta Kolompár Tamás, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, majd kifejtette, hogy szép számban csatlakoztak falubeliek a munkához. Az utóbbi időben a település több pontjára virágokat ültettek, hogy ezzel is javuljon a falu képe.

De más téren is összefogtak a lakosok, hogy minél kellemesebb hangulatú legyen a település. A karácsony közeledtével a helyiek közösen betlehemest építettek.

– Hagyományaink szerint az ünnepekkor megköszönjük Jézusnak, hogy ezt az évet is megéltük. Eddig nem volt lehetőség itt helyben megtenni ezt, ezért is gondoltuk, hogy jászolt építenénk a községháza elé – részletezte Kolompár Tamás, aki hozzátette, hogy idén Mikuláskor az önkormányzattal együttműködve az öcsödi kisgyermekeknek kétszázötven csomagot osztottak ki.

Sőt, a „cipősdoboz-akcióhoz” csatlakozva játékokból és egyéb adományokból összeállított, kilencvenkilenc karácsonyi csomag is gazdára talált a közelmúltban, idézte fel az elmúlt hetek történéseit a roma nemzetiségi önkormányzat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában