SZOLNOK

2019.12.03. 07:00

Korszerűsítik a vásárcsarnokot

Rövidesen befejeződnek a vásárcsarnok korszerűsítési munkálatai.

A világítás modernizálásával már majdnem teljesen elkészültek – az erős fényt adó lámpákat már használják. A fűtésrendszer kiépítésének sincs sok híja. Ez utóbbi beruházással az árusok régi vágya válik valóra, miszerint télen is biztosítani tudják számukra a fagymentességet a csarnokban.

Végéhez közeledik a vásárcsarnok felújítása. A korszerűsítés még az ősz elején kezdődött, azóta a szakemberek folyamatosan dolgoznak az épületben. A modernizálás egyébként abból a csaknem kilencven millió forintnyi összegből valósul meg, melynek keretében nemrég a Széchenyi városrész piaca is megújult.

– A Területi Operatív Program keretén belül, a szolnoki belvárosi vásárcsarnok második ütemben újul meg. Az első ütem a Széchenyi vásárcsarnok befedése, újraaszfaltozása. Második ütemként a belvárosi vásárcsarnok fűtéskorszerűsítése, világításkorszerűsítése, a hangtechnikai berendezések és a kamerarendszer fejlesztése, bővítése volt a fő prioritás – mondta Baranyiné Sárközi Erika fejlesztési igazgató.

A korszerűsítés keretében mintegy kétszáz darab új, energiatakarékos lámpatestet helyeznek el a csarnokban, illetve a téli időszakban eddig gondot okozó fűtés problémája is megoldódik. A jövőben gázüzemű ernyős fűtőtestek biztosítják a meleget a vásárlóknak, valamint az árusoknak.

– Nagyon régi probléma, hogy fűthető legyen, hiszen a téli hidegekben mind az eladóknak, mind a vevőknek sokkal kellemesebb környezetet biztosít egy fűtött vásárcsarnok. Régóta kerestünk rá pályázati forrást és most lehetőségünk adódott rá… – tette hozzá Baranyiné Sárközi Erika.

Miután arra hívta fel a figyelmet, hogy a piaci árusítást a korszerűsítés utolsó üteme sem akadályozza. Az elkövetkező időszakban a szakemberek modernizálják a csarnok hangtechnikáját és kamerarendszerét. A munkálatok várhatóan január negyedikéig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában