KISÚJSZÁLLÁS

2019.12.09. 11:30

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Illéssy Gasztro Kupát

A kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola nyolcadik alkalommal rendezte meg szombaton az Illéssy Gasztro Kupát.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Toldi Attila igazgató köszöntőjében elhangzott, az országos versenyre 27 település, 35 iskolája 186 versenyzője méri össze tudását, akik mögött 73 oktató felkészítő munkája áll.

A nap során a szakácsok, pincérek, eladók, cukrászok adtak számot tudásukról a szakmai zsűri előtt. A cukrászok munkáit Erdős Hanna 4-szeres olimpiai és 4-szeres világbajnoki aranyérmes cukrászmester és Balogh Attila mestercukrász, a szolnoki Édes Titok cukrászda tulajdonosa bírálta.

A pincérek Bobák József Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke, Gaál Zoltán mesterfelszolgáló, a JNSZ M KIK alelnöke, Csordás János mesterfelszolgáló előtt mutatták be díszterítésüket. A szakácsok Boros László Venesz-díjas mesterszakács, Kőrössy KálmánVenesz-díjas mesterszakács és Horváth Ferenc olimpiai bronzérmes mesterszakács és mesterfelszolgáló, a Schnitta Egyesület régiós elnöke előtt főztek.

Az eladó/kereskedő versenyzők munkáit Eperjesi Judit mesterkereskedő, a Spar Magyarország Kft. kisújszállási üzletének vezetője, dr. Földi Kata docens, a Debreceni Egyetem Szolnoki Gazdálkodási Karának oktatója bírálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában