KISÚJSZÁLLÁS

2019.12.09. 11:30

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Illéssy Gasztro Kupát

A kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola nyolcadik alkalommal rendezte meg szombaton az Illéssy Gasztro Kupát.

Daróczi Erzsébet

Toldi Attila igazgató köszöntőjében elhangzott, az országos versenyre 27 település, 35 iskolája 186 versenyzője méri össze tudását, akik mögött 73 oktató felkészítő munkája áll.

A nap során a szakácsok, pincérek, eladók, cukrászok adtak számot tudásukról a szakmai zsűri előtt. A cukrászok munkáit Erdős Hanna 4-szeres olimpiai és 4-szeres világbajnoki aranyérmes cukrászmester és Balogh Attila mestercukrász, a szolnoki Édes Titok cukrászda tulajdonosa bírálta.

A pincérek Bobák József Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke, Gaál Zoltán mesterfelszolgáló, a JNSZ M KIK alelnöke, Csordás János mesterfelszolgáló előtt mutatták be díszterítésüket. A szakácsok Boros László Venesz-díjas mesterszakács, Kőrössy KálmánVenesz-díjas mesterszakács és Horváth Ferenc olimpiai bronzérmes mesterszakács és mesterfelszolgáló, a Schnitta Egyesület régiós elnöke előtt főztek.

Az eladó/kereskedő versenyzők munkáit Eperjesi Judit mesterkereskedő, a Spar Magyarország Kft. kisújszállási üzletének vezetője, dr. Földi Kata docens, a Debreceni Egyetem Szolnoki Gazdálkodási Karának oktatója bírálta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában