Tiszakürt/Szolnok

2019.12.07. 17:00

Utalvány formájában adományoztak a családoknak

Utalvány formájában kaptak adományokat a tiszazugi családok.

P. Pusztai Nóra

Bartus Sándorné, Aranka vette át az utalványokat

Fotó: P. Pusztai Nóra

A szolnoki Nagycsaládosok Egyesülete az ünnepek közeledtével minden évben a felajánlott adó egy százalékokból biztosít támogatást családjaiknak – tudtuk meg Versegi Mónikától, az egyesület vezetőjétől, aki kiemelte, az összeg elosztásánál a szolnokiak mellett a vidéki tagokra is figyelmet fordítanak.

Bartus Sándorné, Aranka vette át az utalványokat
Fotó: P. Pusztai Nóra

A tiszakürti csoport vezetője, Bartus Sándorné a környék tizenhárom családjának szóló utalványt vehette át a napokban, melyet jórészt alapvető élelmiszer vásárlására fordítanak majd.

– Összegyűjtjük, kinek mire van szüksége, és ha kell, segítünk is beszerezni azokat. Cukorra, lisztre, a kisgyerekesek édességre is költenek majd – mondta a csoportvezető, aki kifejtette, az adventi készülődés időszakában a Magyar Vöröskereszttől is érkezik adomány a településre. A tagok legtöbbje unokákat nevel, de vannak többgyermekes családok és nevelőszülők is közöttük.

Aranka elmondása szerint minden segítség kifejezetten jól jön ebben az időszakban.ű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában