Törökszentmiklós

2020.01.27. 07:00

Hideg vízre panaszkodnak a tanuszoda vendégei

A fenntartó intézmény munkatársai tudtak a problémáról, arra azonban nem kaptunk választ, hogy mi okozta a rendellenességet.

Molnár-Révész Erika

– Két hete nincs meleg víz az uszodában, annyira hideg, hogy nem lehet úszni benne! A fiam rendszeresen jár oda és hordja a hatéves kisfiát is. Egy héten háromszor mennének úszni. Csakhogy azt mondják, már ötször vagy hatszor jártak úgy, hogy odamentek, de nem tudták használni a medencéket – panaszolta törökszentmiklósi olvasónk, József.

A Horváth András Tanuszodát 2018 decemberében adták át, a kormány tanuszoda-építési programjának részeként. Fenntartója és működtetője a Nemzeti Sportközpontok. Kérdéseinkkel ezért megkerestük az intézményt, ahonnan a következő választ kaptuk:

„A tanuszodában a szabályozások által előírt medencevíz-hőfok az úszómedence tekintetében 26–28, míg a tanmedence esetében 30–32 Celsius-fok. Az uszoda dolgozói mindennap kötelezően vezetik az üzemnaplót, melynek része a vízhőfokok mérése is, napi több alkalommal.

 

A mérések alapján – melyeket részletesen visszaellenőriztünk az elmúlt több mint két hétre visszamenőleg – mindkét medencében tapasztalható volt némi hőmérséklet-ingadozás január 14. és január 16. között. Ezen ingadozást a tanuszoda dolgozói, valamint a létesítmény műszaki üzemeltetője észlelte és kezelte, annak mértéke pedig nem volt olyannyira eltérő, hogy a medencék úszásra alkalmatlanokká váltak volna, így az uszoda üzemelésében ez gondot nem okozott.”

A levélben hozzátették, sajnálattal értesültek róla, hogy a lakossági felhasználók a fent jelzett három napon belüli hőmérséklet-eltérések következtében komfortérzetükből veszítettek, és bíznak benne, hogy a jövőre nézve továbbra is elégedett vendégek között üdvözölhetik őket.

Arra a kérdéseinkre azonban többszöri kísérletünkre sem válaszoltak, hogy mi okozta a hőmérséklet-ingadozást, így azt sem tudtuk meg, hogy a jövőben számíthatnak-e az úszni vágyók hasonló problémára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában