Tisicum

2020.02.22. 17:00

Bemutatták a megyei múzeumok 27. évkönyvét Szolnokon

Immár 27. alkalommal mutatták be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei múzeumok évkönyvét, ezúttal a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban, szerda délután.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A kötetet a Damjanich János múzeum muzeológusa, Hegedűs Gabriella prezentálta, melynek fejezeteiről bővebben is mesélt, illetőleg elmondta azt is, hogy a könyvet a múzeum igazgatóhelyettesének és irodalomtörténészének, Kovácsné Dr. Kaposvári Gyöngyinek írták.

Fotó: Szoljon.hu

Az évkönyv Horváth László köszöntőjével indul, amit sorrendben a régészettudományi témakör követ, melyben hat tanulmányt olvashatunk, ebből pedig négynek van megyei vonatkozása. A történettudományi rész nyolc tanulmányt tartalmaz, melyből hat megyei. A néprajzi fejezetben mind a négy megírt tanulmány megyei vonatkozású, a könyvet pedig a művészettörténetek zárják. A kötetben minden történet időrendi sorrendben olvasható.

– A történetek begyűjtése, egyeztetése és korrektori munkája miatt nagyjából egy évnyi kemény munka gyümölcse ez a könyv. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, megérte a sok munka – mondta Hegedűs Gabriella, aki a tanulmányok ellenőrzéséből is kivette a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában