Megállapodás

2020.02.17. 07:00

Együttműködhet lengyel testvértelepülésével Abony

Lengyel testvértelepüléssel működne együtt a város – jelentette be hivatalos oldalán a polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Mint írják, Skrzyszów község a kis-lengyelországi vajdaság tarnówi járásának területén foglal helyet. Ha az abonyi képviselő-testület februári ülésén elfogadja a határozati javaslatot, a lengyelországi településsel együttműködési megállapodást köt az önkormányzat. Az előterjesztés szerint a képviselő-testület határozatban döntött Abony és Skrzyszów települések közötti testvérvárosi kapcsolat létesítésére irányuló együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról. A partnerségi nyilatkozatot tavaly áprilisban alá is írták. A testület a polgármestert hatalmazta fel a testvérvárosi kapcsolat létrehozására irányuló tárgyalások lefolytatására.

Arról is tájékoztat a hivatal, hogy az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke, Bátori Zsolt közreműködésével Skrzyszów polgármestere, Marcin Kiwior részletes tájékoztatást kapott Abony történelméről, intézményeiről, kulturális, gazdasági és egyéb adottságairól. Megtudhattuk azt is, hogy az együttműködés és a tapasztalatcsere az önkormányzatok és önkormányzati hivatalok együttműködésére, a kultúra, az oktatás, az egészségügy, az ifjúság, a sport területén lévő párbeszédre és a közös pályázatok benyújtására terjedne ki.

A kapcsolatfelvétel ugyanakkor jó hatással lehet a turisztikai területek propagálására, a zarándoklatok, a vallási turizmus összehangolt fejlesztésére, valamint az egyes társadalmi szervezetek és baráti körök közötti együttműködés elősegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában