Támogatás

2020.02.14. 11:30

Hamarosan két új munkatárs érkezik a szolnoki adományboltba

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket az a szolnoki adománybolt, amit a Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete nyitott meg tavaly a Várkonyi téren.

Kovács Berta

Van miből válogatni a fél éve nyitott adományboltban

Fotó: Csabai István

A kis üzletben a lakosok által leadott jó állapotú, de már fölöslegessé vált ruhaneműt és egyéb holmit árusítják igen kedvező áron a kispénzű, rászoruló embereknek.

Van miből válogatni a fél éve nyitott adományboltban
Fotó: Csabai István

Furcsa Józsefné, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a fél éve működő bolt elképzeléseiknek megfelelő bevételt hoz, amit működésükre fordítanak. Rengeteg adományt kapnak, a korábbi tárolási gondok is megoldódtak egy külön bérleménynek köszönhetően, ahol a holmikat át is válogatják, tisztítják, majd onnan viszik át az üzletbe. Számos háztartási eszközt is kapnak az evőeszköztől a kávéfőzőig. Nagyon kelendőnek bizonyultak a gyerekágyak, gyerekkocsik, de például törölközőből sem tudnak annyit vinni, ami ne fogyna el. Pedig kapnak is sokat, még bontatlan csomagolásban is.

Az adományboltban nem árulnak szakadt, elkopott holmit, csak jó állapotút, bár egyesek a lomtalanításkor kidobott ócskaságaiktól szeretnének a bolt révén megszabadulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában