nyílt ülés

2020.02.27. 14:00

Megszavazták a hitelfelvételt Berényben

Rendkívüli, nyílt ülésen három előterjesztésről tárgyalt a képviselő-testület kedden délután a városháza nagytermében.

Illés Anita

A tanácskozás első napirendi pontjaként a város döntéshozói megvitatták a Jászkerület Nonprofit Kft. által nyújtott közművelődési alapszolgáltatás éves szolgáltatási tervét.

Mint arról beszámoltunk, az eredeti tervet a február 12-i ülésen nem hagyta jóvá a grémium.

A dokumentum ugyanis januárban készült. Vagyis abban az időszakban, amikor még nem volt ismert a cég számára a város idei költségvetése, így akkor a 2019-es év büdzséje által nyújtott működési támogatás alapján terveztek.

Ám miután ismertté vált a 2020-as költségvetés, amely a korábbi évekhez képest mintegy huszonhét százalékos forráselvonást eredményezett a cégnél, újra elkészítették az éves tervet.

Az előterjesztést a testület ellenzéki képviselői, a Fidesz-KDNP frakciója és a Mi Hazánk Mozgalom képviselője elfogadta. A napirendi pontok sorában hosszasan tárgyaltak a Jászberényi Kosárlabda Sport Egyesület taopályázatból tervezett új sportcsarnok építési elképzeléseiről, lehetőségeiről is, amit a képviselők többsége szavazatával támogatott.

Az ülés végén újabb fontos kérdés került terítékre, ezúttal egyhangú döntéssel fogadták el az önkormányzati infrastruktúra fejlesztését biztosító több mint 482 millió forint hitel felvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában