BUDAPEST/SZOLNOK

2020.03.04. 11:30

Erősítenék a régió gazdasági és kulturális kapcsolatait

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn a fővárosban Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza és Szolnok városvezetése.

Hartai Gergely

Az egyezményt a négy város vezetője írta alá

Fotó: Beküldött fotó

Az egyezmény fő célja egy, a négy város összefogásával létrejövő tengely létrehozása, mely egyebek mellett a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport északkelet-magyarországi fejlesztésére fókuszálna. Megtudtuk, a területi és társadalmi felzárkózás jegyében megfogalmazott elképzelések közt kiemelt fontossággal bír, hogy dinamikusan fejlődő övezet alakuljon ki az ország ezen részén.

Az egyezményt a négy város vezetője írta alá
Fotó: Beküldött fotó

A megállapodásban rögzítették, a célok között szerepel a térség népességmegtartó erejének és a lakosság képzettségi szintjének növelése mellett a területi egyenlőtlenségeket csökkentő, jól szervezett településhálózat is. Így ezekre a kritériumokra is fókuszálnak majd a 2030-ig szóló városfejlesztési programokban. A paktum alapját Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megye évszázados történelmi kötelékei, illetve a jelenkor közös feladatai adták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában