zöldhulladék

2020.03.14. 11:30

Idén sem változik a kőröstetétleni tűzrendelet

Tavalyhoz képest nem változott a tűzgyújtási időszak a faluban. Pásztor Imre polgármester közölte, továbbra is szerdánként, 15 és 19 óra között égethetik el a helyiek a kerti gazdálkodásból származó zöldhul­ladékot.

Hartai Gergely

Azt is megtudtuk tőle, hogy az elmúlt évben nem történt olyan eset, amikor figyelmeztetniük kellett volna az érintett lakókat a szabályokra.

– Évek alatt a lakosság hozzászokott ahhoz, hogy máskor nem szabad égetni. Azt tapasztaljuk, hogy a szomszédok bizony szóvá teszik egymásnak, hogyha nem azon a napon tüzel valaki, amikor az megengedett! Ez pedig úgy tűnik, meglehetősen jó nevelő hatást jelent – mutatott rá a polgármester.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy hétvégente különösen tiltott a településen a gallyak elégetése. A helybeliek nagy része ilyenkor többször szellőztet, ruhákat tereget, valamint lakásában, s annak környezetében is sokkal több időt tölt el. Éppen ezért ebben az időszakban kiváltképp gondot okozhat a házak között gomolygó, sűrű füst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában