Galériával

2020.03.12. 19:00

Jászapáti épített és természeti értékeit mutatja be a tárlat

Összefogással Jászapáti kulturális értékeiért címmel nyílt meg szerdán délután Puyau Dániel fotográfus kiállítása a Pájer Antal Művelődési Házban.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A tárlat a „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány értékőrző projektjének keretében valósult meg, a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának támogatásával. Az eseményen Kalmár Rozália, az alapítvány kuratóriumának nevében köszöntötte a megjelenteket, majd bemutatta a civil szervezet céljait, tevékenységét.

A projekt tartalmával kapcsolatban megtudtuk, hogy annak részeként nem csak a fotókiállítást szervezték meg, hanem a későbbiekben egy fiatal önkéntes csapat segítségével feldolgozzák a város különböző helyszíneinek történeteit, illetve felújítják, karbantartják az elhanyagolt állapotban lévő határjelző kereszteket is. A tizenhat keresztből eddig nyolcat hoztak helyre.

A rendezvényen Puyau Dániel fotográfus elmondta, hogy az alapítvány felkérése a projekt megvalósítására mérföldkőnek számít az életében. Az alkotó egyébként kilenc éve él Jászapátin, fényképezőgépével megörökítője a város kulturális életének, hagyományőrző programjainak. A település épített értékein túl a vidék szerelmese is, az alföldi táj természeti szépségei szintén ihletet adnak számára.

A gazdag képanyagban bemutatja a helyi néptánccsoportok által életben tartott hagyományok ápolását is. Munkája során a motívumok egyedi megjelenítésére törekszik. A tárlaton látható fényképeken a Jászapátit jól ismerők valószínűleg hamar felismerik, hogy azok hol és milyen élethelyzetben készültek. A városba látogató vendégeket pedig a fotók arra ösztönözhetik, hogy felfedezzék a település szépségeit, rejtett kincseit.

A kiállításmegnyitót a Jászapáti Városi Vegyeskar műsora színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában