Galériával

2020.03.10. 14:00

Koszorúztak is Arany Jánosra emlékezve a karcagi diákok

A névadóra, Arany Jánosra emlékeznek a héten a Karcagi Arany János Általános Iskolában.

Daróczi Erzsébet

A program nyitányaként hétfő délután Kovács Tímea igazgatóhelyettes felidézte Arany János életét. Az ünnepségen részt vett Sági István karcagi tankerületi igazgató, Pánti Ildikó, Karcagi-Nagy Zoltán és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő is. Az Aranyos Napok megnyitóján már hagyomány, hogy a nyolcadikosok adnak műsort, ahol felidézik Arany János munkásságát.

Így volt ez most is. Az ünnepélyes megnyitó végén az iskola vezetői valamint a diákönkormányzat képviselői megkoszorúzták az aulában lévő Arany János mellszobrot. Ezután városi egyéni rajzverseny kezdődött, ahol Szentesiné Nánási Tünde igazgató köszöntötte az aranyos és a város általános iskoláiból érkezett felsős diákokat, akiknek egy óra állt a rendelkezésükre, hogy a Toldiból egy jelenetet ábrázoljanak.

A hét során városi irodalmi csapatverseny és a fiúk által már nagyon várt, városi Toldi-erőversenyt rendez felső tagozatos diákoknak az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában